Nieuws

Algemeen | 22 Jul 2022

Helpt u mee met de inzichten voor mensen met een longziekte?

Al sinds 2001 monitort het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (Nivel) de situatie van mensen met een longziekte. Ook dit jaar voert het NIVEL in opdracht van Longfonds de longmonitor uit, bedoelt voor mensen met COPD, Astma en zeldzame aandoeningen. De vragen gaan bijvoorbeeld over de buitenlucht in uw buurt, over longaanvallen en over uw behoefte aan informatie over longziekten. De inzichten die de longmonitor biedt kunnen worden ingezet voor het verbeteren van de zorg en leefsituatie, en daarmee de kwaliteit van leven, van mensen met een longziekte door Longfonds, VND en het hele longenveld. U kunt hieraan meehelpen met het invullen van een online vragenlijst invullen.

Zowel Longfonds als astmaVereniging Nederland en Davos (VND) vinden dit onderzoek belangrijk, want met de resultaten kunnen Longfonds en de VND zich nog beter richten op wat u nodig heeft. Doet u mee?

De vragenlijst

De vragenlijst is anoniem. Deelname is vrijwillig. U kunt de vragenlijst invullen door op deze link te klikken:  https://enquete.nivel.nl/longmonitor2022

Werkt de link niet? Kopieer dan de regel hierboven en plaats die in uw browser adresbalk , helemaal bovenaan in beeld. Dit is de plek waar u een internetadres kunt intypen.

Het invullen duurt ongeveer 20 minuten. Probeer de vragenlijst in één keer invullen. Als u de vragenlijst afsluit moet u namelijk weer opnieuw beginnen.

Wilt u de vragenlijst vóór 26 augustus a.s. invullen?

Nog vragen?
Heeft u nog vragen over de vragenlijst of over het meedoen? Dan kunt u contact opnemen met Marijke de Gier van het Nivel, via telefoonnummer 030-2729 777, op maandag, dinsdag of donderdag tussen 8.30 en 12.30 uur. U kunt ook mailen naar m.degier@nivel.nl.

We danken u alvast hartelijk voor uw medewerking. De resultaten zijn in het eind van het jaar  beschikbaar en delen we met u via Longfonds.nl en de nieuwsbrief van het Nivel.

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma. Meld je dan nu aan

The form cannot be shown. Check the API and list_id keys.