Jong!

Bijbaantjes

Wil jij ook een beetje extra geld verdienen in de maand? Ook jeugdigen met astma kunnen dit, afhankelijk van hoeveel energie de dagelijkse bezigheden kosten. Het is niet alleen leuk om een extra zakcentje te verdienen, maar het is ook heel goed voor je ontwikkeling en voor sociale contacten.

Het is belangrijk om goed na te denken over wat een leuk en handig bijbaantje voor jou is. Wanneer je last hebt van allergieën, probeer deze dan niet op te zoeken in je baantje. Heb je last bij inspanning, kijk dan naar baantjes die niet te zwaar voor je zijn.

Wanneer blijkt dat naast een studie werken toch lastig blijkt te zijn kan het UWV meekijken of daar hulp bij te krijgen is. Op deze manier kan je je focussen op het behalen van je studie, maar toch rondkomen als student.

"Ik had niet genoeg energie om net als mijn vrienden 2 middagen in de week bij de AH te werken. Maar mijn vrijwilligerswerk (2 middagen per maand) bij het Ronald McDonaldhuis lukte wel en gaf mij veel energie!"

Wil je wel graag nieuwe dingen leren, nieuwe mensen ontmoeten en een bijdrage leveren aan de maatschappij? Maar kost naar school gaan je heel veel energie? Dan is er altijd de mogelijkheid om te kijken of vrijwilligerswerk iets voor jou is. Bij verschillende vrijwilligersorganisatie zijn ze met iedereen blij, ook als je maar enkele uren per week of maand kan werken. Op deze manier ben je toch in een werkomgeving, draag je minder verantwoordelijkheden, maar leer je wel nieuwe dingen en voel je je nuttig.

 

Daarnaast is er op verschillende plekken hulp te vinden bij het zoeken van een (bij)baantje met een chronische ziekte. Het kan soms best lastig zijn om goed in te schatten wat bij je past en wat je fysiek aankunt, hulp zoeken is dus echt niet gek!

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma. Meld je dan nu aan