Ziektebeelden

Feiten en Cijfers

Hoeveel mensen met ongecontroleerd astma of ernstig astma zijn er in Nederland?  Wat zijn de verborgen feiten over de hoge ziektelast die ervaren wordt?  Hoe veranderen we deze feiten en cijfers? En wat zijn de stappen tot het komen van betere astmazorg? 

Voor ongecontroleerd en ernstig astma zijn deze feiten nog nooit goed in beeld gebracht, hierdoor is er niet voldoende inzicht in de problematiek. De impact van het hebben van ongecontroleerd en ernstig astma is niet voldoende zichtbaar.  In onze nieuwe factsheet worden alle bovengenoemde punten in één oogopslag onder de aandacht gebracht. Een factsheet geeft dan ook een kernboodschap weer met een overzicht van alle relevante gegevens.

Met een multidisciplinaire werkgroep uit het project ‘zorgveldverkenning ernstig astma’ van de VND en de LAN is er hard gewerkt aan een goede factsheet. Longartsen, huisartsen, apothekers, farmaceuten, patiëntvertegenwoordigers en andere betrokkenen hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de tot standkoming van de factsheet.

 

Centrale boodschap van deze factsheets: 

  • De impact van het hebben van ongecontroleerd en ernstig astma is groter dan men denkt
  • Met nieuwe behandelmethoden kunnen we meer dan voorheen
Ga hier naar de factsheet ongecontroleerd en ernstig astma.

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma. Meld je dan nu aan