Nieuws

Algemeen | 7 Oct 2022

Minder gebruik van astmamedicatie dankzij een app?

Afgelopen jaar heeft een team van onderzoekers van het National eHealth Living Lab (NeLL)/Leids Universitair Medisch Centrum de Astma app gelanceerd. Deze app is ontwikkeld om jou als patiënt inzicht te geven in hoe je de kortwerkende luchtwegverwijders gebruikt, hoe je je voelt en wat de mogelijke oorzaak van de benauwdheid is. De kortwerkende luchtwegverwijder is de “puffer” die het snelst verlichting biedt maar niet de onderliggende ontsteking aanpakt. Op basis van jouw informatie krijg je meer inzicht in het gebruik van je kortwerkende luchtwegverwijder en hoe dit in verband staat met jouw astmaklachten en de veroorzakers (triggers) van deze klachten.

Onderzoek

Op het moment doet een groep wetenschappers van het NeLL onderzoek om te beoordelen of de Astma app werkt en of de gebruikers de app goed vinden. Voor het afnemen van een eenmalig interview is het NeLL op zoek naar gebruikers van de app of mensen die de app niet langer meer gebruiken, om zo een beter beeld te krijgen van de ervaringen met de app. Gebruik jij de app of heb jij de app gebruikt, en wil je verder meehelpen met dit wetenschappelijke onderzoek middels een interview? Stuur dan een mail naar astma_app@lumc.nl dan plannen wij graag het interview met je in. Je ontvangt een kleine vergoeding voor deelname aan het onderzoek.

Voor meer informatie over de Astma app en het onderzoek, klik hier.

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma. Meld je dan nu aan