Nederland Astmacentrum Davos

Nederland Astmacentrum Davos

Het NAD ligt  boven de 1600 meter.. Omdat het zo hoog ligt en de lucht droog is, komt er geen huisstofmijt voor. Ook zijn er nauwelijks andere stoffen in de lucht, zoals pollen of bepaalde schimmelsporen, waar mensen allergische of astmatische reacties van kunnen krijgen.

De zon schijnt in Davos vaker dan in Nederland. Voor volwassenen en kinderen met ernstige (allergische) astma is dit dus een bijzondere plek om letterlijk op adem te komen. Verder heeft Davos een sportieve uitstraling. Er zijn zowel in de zomer als de winter volop mogelijkheden om buiten te sporten. Wandelen, fietsen, langlaufen, schaatsen, sneeuwschoenlopen, het is allemaal mogelijk! Iedereen kan zo optimaal profiteren van het klimaat.

Gespecialiseerd ziekenhuis.
De behandeling is multidisciplinair. Dat wil zeggen dat zorgverleners in een team, onder leiding van een arts, patiënten behandelen. De bundeling van de verschillende deskundigheden binnen de behandeling levert voor de patiënt belangrijke voordelen op. De individuele situatie van elke patiënt wordt namelijk vanuit verschillende invalshoeken benaderd.
Deze brede benadering levert een beter resultaat. Via intensief overleg bewaken de zorgverleners samen met de patiënt de voortgang. Als het nodig is, kan de behandeling (op onderdelen) worden geïntensiveerd. Elke patiënt heeft ook een individuele begeleider die persoonlijke ondersteuning biedt tijdens de behandeling.

Behandeldoelen
Het uiteindelijke doel is voor bijna iedere patiënt hetzelfde: leren grenzen verleggen en leren grenzen bewaken, voor een gezondere toekomst. Maar voor elke patiënt is de weg hiernaartoe en de uitkomst verschillend. Bij een opname vindt daarom eerst een intensief onderzoek plaats naar de stand van zaken. Op basis hiervan stellen patiënten en zorgverleners samen behandeldoelen op en krijgt elke patiënt een individueel behandelplan.

Adres

Contactgegevens NAD – Davos
Nederlands Astmacentrum Davos
Klinikstrasse 6
7272 Davos Clavadel
Zwitserland
Tel: +41 81 41 78 000
Fax: +31 85 88 81 602
davos@nadavos.nl

Contactgegevens NAD – Nederland
Transferteam NAD Nederland
Professor Bronckhorstlaan 10
Gebouw 110
3723 MB Bilthoven.
Tel: +31 63 10 02 905
info@nadavos.nl 
www.nadavos.nl

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma. Meld je dan nu aan