Vrijwilligers

De astmaVereniging Nederland en Davos is een actieve patiëntenvereniging. We hebben een vaste groep met enthousiaste leden welke zich voor verschillende doeleinden inzetten. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende werkgroepen die de vereniging rijk is. Mocht u meer willen weten over een werkgroep of zich bij één willen voegen, dan kunt u contact met ons opnemen via het secretariaat. We vinden het altijd leuk om nieuwe gezichten te verwelkomen als (actief) lid!

Voorlichtingsteam
Het voorlichtingsteam bestaat uit ervaringsdeskundigen die bij verschillende congressen en symposia vertellen over chronisch ziek zijn, (ernstig) astma en de astmaVereniging Nederland en Davos. Naast professionals, lichten zij ook professionals-in-spé voor. Door het gesprek aan te gaan met geneeskunde- en verpleegkundestudenten zorgen zij dat er al in een vroeg stadium van hun studie kennis wordt opgedaan over (ernstig) astma

Redactie Reactie! magazine
Twee maal per jaar verschijnt ons verenigingsmagazine Reactie! De redactie van dit magazine bestaat uit leden van onze vereniging. Zij schrijven mooie artikelen over medische ontwikkelingen, delen tips voor het dagelijks leven en laten leden aan het woord. Van begin tot eindproduct wordt alles door vrijwilligers gedaan.

Redactie Reactie!online
Reactie!online is een maandelijkse nieuwsbrief van de vereniging. Deze nieuwsbrief is beschikbaar voor leden en niet-leden. U kunt zich via de website aanmelden voor de nieuwsbrief. Maandelijks wordt er gewerkt me een vast aantal items. Diverse vrijwilligers zijn betrokken bij het schrijven van de artikelen en columns.

Websitecommissie
De websitecommissie voorziet de website van content, plaatst dagelijks (gezondheids)nieuws, zorgt voor up-to-date houden van informatie en foto’s. Nu we een nieuwe website hebben, zullen zij ook na blijven denken hoe we de nieuwe website het best kunnen gebruiken.

Facebookbeheer
De vereniging heeft een eigen Facebookpagina. Minimaal tweemaal per week wordt er een item op Facebook geplaatst. De beheerder van de pagina bekijkt de reactie en reageert daar waar nodig. Naast de berichtgeving op het openbare gedeelte van de website, is de beheerder ook verantwoordelijk voor de privé-inbox. De beheerder kan deze ingekomen berichten lezen en (indien nodig) plaatsen.

Patiënten-contactdagorganisatie
Jaarlijks wordt er een informatieve dag georganiseerd voor Patiënten met (ernstig)astma. Deze dag is zowel voor leden als voor niet leden.

 

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma. Meld je dan nu aan