Nieuws

Algemeen | 14 Oct 2022

Save the date: 2 november 2022! Hoe zorg ik dat mijn arts mij begrijpt?

Save the date: 2 november 2022! Hoe zorg ik dat mijn arts mij begrijpt? Blijf de baas over je zeldzame longziekte

Op woensdagavond 2 november om 19 uur organiseren we, samen met Longfonds en Longfibrose patiëntenvereniging, een tweede editie van ‘Bijzonder en niet alleen’. Dit is een online bijeenkomst voor alle mensen met een zeldzame longziekte. Het onderwerp van deze keer: Hoe zorg ik dat mijn arts mij begrijpt? Blijf de baas over je zeldzame longziekte.

Vorig jaar was de eerste editie van ‘Bijzonder en niet alleen’. Hier waren veel mensen digitaal bij, en de webinars waren een succes. In de evaluatie kwamen veel mooie vragen en onderwerpen naar voren waar u meer over wilde horen. Aan één van deze onderwerpen geven we dit jaar aandacht:
Hoe zorg ik dat mijn arts mij begrijpt?

Mensen met ernstig astma, bronchiëctasieën, alpha-1, longfibrose en andere zeldzame longziekten, weten dat het gesprek met een zorgverlener belangrijk is. Maar niet altijd makkelijk.
We ontvingen vragen en opmerkingen als:
• ‘De arts gooide het op mijn psychische gezondheid, maar ik wist dat het anders zat. Hoe bespreek ik dit op een goede manier?’
• ‘Hoe ga ik het beste om met mijn arts?’
• ‘Hoe geef ik aan dat ik naar een expertisecentrum wil?’
• En: ‘Ik voelde me weleens een lastige patiënt.’
Daarom organiseren we in het najaar een webinar over dit onderwerp: Het gesprek tussen u en uw zorgverlener. U ontvangt deze avond informatie en tips over dit onderwerp en er is ruimte voor vragen.

Wilt u erbij zijn? Meld je aan!

 

 

 

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma. Meld je dan nu aan