Nieuws

Algemeen | 4 Nov 2022

Terugkijken webinar ‘Goed gebruik inhalatiemedicijnen’

Mensen met een longziekte die hun inhalatiemedicijnen goed gebruiken, hebben meer grip op hun longziekte. Maar hoe zorg je ervoor dat je jouw inhalator (puffer) juist gebruikt? Dat is niet altijd eenvoudig. Zelfs als je jouw inhalatiemedicijnen al langer gebruikt, kunnen er foutjes insluipen. Hierover ging het webinar ‘Goed gebruik inhalatiemedicijnen’ op 15 september. Terugkijken kan nu.

Tijdens het webinar vertelden apotheker Piet Ooms en longverpleegkundige Esther Beemsterboer over het belang van goed inhaleren. Zij gaven praktische tips en adviezen voor het juiste gebruik van inhalatoren (puffers) en lichtten toe hoe zij hierbij kunnen ondersteunen. Ervaringsdeskundigen Charissa en Menno deelden hun ervaringen en uitdagingen bij het gebruik van hun inhalatiemedicijnen. Ook werden er vragen beantwoord van kijkers. Dit leverde interessante gesprekken op aan tafel.

Bron; Longfonds

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma. Meld je dan nu aan