Nieuws

Algemeen | 3 Dec 2020

Veranderingen Zorgpolissen 2021

De nieuwe zorgpolissen zijn bekend. Naast dat de premie weer omhoog is gegaan (voor zowel basis- als aanvullende verzekering) is ook het pakket in de aanvullende verzekering bij veel zorgverzekeraars beperkter geworden.

De toegankelijkheid voor fysiotherapie en oefentherapie, voor mensen die een ruim aantal behandeling uit het aanvullende pakket per jaar nodig hebben, is beperkter geworden.

Het aantal aanvullende verzekeringen met voldoende vergoeding voor fysiotherapie wordt steeds kleiner.

Kijk voor meer informatie over zorgverzekering en fysiotherapie op: https://defysiotherapeut.com/goed-verzekerd/checklist/ Kijk voor meer informatie over wat er bij jouw zorgverzekering precies gaat veranderen op de website van de zorgverzekeraar of neem contact met hun op.

De VND is met een multidisciplinaire werkgroep gestart om vergoeding voor fysiotherapie bij astma te verkrijgen. Vooralsnog lijkt bovenstaande dit project niet veel hoop te geven, maar het biedt ook een kans om de urgentie juist meer zichtbaar te maken. We geven de moed niet op en blijven hiervoor strijden!

 

 

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma. Meld je dan nu aan