Nieuws

Algemeen | 19 Jun 2018

‘Weinig kennis over wat te doen na aanraking berenklauw of insectenbeet’

Mensen weten vaak niet wat ze moeten doen als ze in aanraking komen met de eikenprocessierups of met een berenklauw. Ook bij de beet van een teek of insect weten ze niet hoe ze moeten handelen, blijkt uit onderzoek van het Rode Kruis.
De eikenprocessierups zorgt dit jaar al vroeg voor veel overlast door het warme weer. Na aanraking krijgen mensen enorme jeuk en huidirritatie.

Acht van de tien Nederlanders hebben volgens het onderzoek echter geen idee wat ze dan moeten doen. Dat geldt ook voor als ze in contact zijn gekomen met een berenklauw. Deze plant kan behoorlijke huidirritatie en ook brandblaren veroorzaken.

Mensen denken vaak te weten wat te doen bij een insectenbeet. Maar bij de enquête gaven ze echter het verkeerde antwoord. Slechts 6 procent weet hoe te handelen bij een insectenbeet.

Om wel te weten wat te doen na aanraking met de eikenprocessierups of berenklauw, adviseert het Rode Kruis de EHBO-app te raadplegen. Hierin staat wat de juiste handelswijze is.

Bron: Nu.nl

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma. Meld je dan nu aan