Bestuursleden Gezamenlijk de schouders eronder

 

Bestuursleden VND

De leden van het bestuur zijn geselecteerd op basis van een profielschets. Leden van het bestuur hebben o.m. algemene bestuurlijke kwaliteiten en ervaring, het vermogen om in teamverband te kunnen en willen werken, integriteit, verantwoordelijkheidsgevoel en een onafhankelijke opstelling, de bereidheid om een bijdrage te leveren aan het versterken van het imago van de VND en zijn maatschappelijk actief.

De leden van het bestuur ontvangen jaarlijks een vast bedrag bij wijze van onkostenvergoeding. Het forfaitaire bedrag is gebaseerd op het Besluit vergoedingen adviescolleges en commissies en bedraagt 50% van de op basis van dit besluit vastgestelde vergoeding.

Werknemers:

– M. Rüegg-Orta  / Beleidsmedewerker/bestuurssecretaris 22 uur per week in dienst sinds 15.08.1984
– M. Poulissen-Erinkveld / Projectleider Zorg Zeldzame Longziekten, in dienst sinds 01.12.2017, gedetacheerd vanuit Longfonds 50% – 18 uur per week.
– K. Vermeulen van Berlo / secretarieel administratief medewerkster 8 uur per week in dienst sinds 01.03.2022

Deze medewerkers vallen onder de cao Longfonds.

 

 

 

 

Wil je weten wat hen motiveert als bestuurslid? Hieronder stellen de bestuursleden zich voor!

 

 

Frank Weller,   bestuurslid sinds 20.06.2015

Functie: voorzitter,

Aandachtsgebied binnen bestuur: strategie/ medische zakenWaarom wilde je in het bestuur van de VND? Al sinds studententijd betrokken bij de zorg van mensen met astma en het NAD (als onderzoeker, later bestuurder). Enthousiasme van de vrijwilligers geeft energie!

Waar krijg jij het Spaans benauwd van? Als ik te laat kom. 
Waar kom jij op adem? In mijn zeilboot.  

Werkzaam als longarts in het Alrijne Ziekenhuis.

 

 

 

 

Elselien de Zaaijer,   bestuurslid sinds 23.06.2018

Aandachtsgebied binnen bestuur VND: PR & communicatie en vrijwilligersbeleid.
Waarom wilde je in het bestuur van de VND? Ik vind het belangrijk dat er een patiëntenvereniging is die opkomt voor mensen met ernstig en moeilijk behandelbaar Astma, een relatief kleine groep met grote problemen.
Ik wil graag (ernstig) astma erkenning en herkenning geven. Ik vind het heel bijzonder dat wij zoveel enthousiaste vrijwilligers hebben en doe mijn best om dat zo te houden!

Welk boek heb jij in een adem uitgelezen? De achtervolging van Benjamin Grossmann geschreven door Robert Fish. Eng en bizar dat je sympathie krijgt voor de hoofdpersoon..

Naast bestuurslid bij de VND ben ik werkzaam geweest als docent consumptief en heb een cateringbedrijf en kookschool gehad. Daarnaast heb ik nu als nevenfunctie dat ik voor een aantal bedrijven de Facebook pagina’s beheer.

 

Ineke van Dijk-Hoen,   bestuurslid sinds 08.10.2011

Functie: Vice-voorzitter  – Aandachtsgebied: medische zaken en belangenbehartiging
Waarom wilde je in het bestuur van de VND? Mijn ervaring als apotheekhoudend huisarts én ernstig astma patiënt hebben mij ertoe gebracht  om me binnen het bestuur van de VND in te zetten voor de belangen van de ernstig astmapatiënt.

Waar krijg jij het Spaans benauwd van? Van dubbele agenda’s…
Waar kom jij op adem? In Davos met een goed boek als ik naar dat ene prachtige plekje ben gewandeld, gefietst of geskied, of gewoon languit op de bank en tv kijkend naar een doktersserie.
Welk boek heb jij in een adem uitgelezen? ‘Kronkelpad’ van Irma Joubert.  

Naast vice-voorzitter bij de VND ben ik werkzaam geweest als apotheekhoudende huisarts op het platteland en geniet ik nu van mijn pensioen.

 

Barend de Graaff,   bestuurslid sinds 24.06.2017

Functie: secretaris– Aandachtsgebied binnen bestuur: vanuit juridische achtergrond kritisch kijken naar de wijze waarop VND als organisatie formeel intern en extern opereert.
Waarom wilde je in het bestuur van de VND? Al in het eerste gesprek waarin werd gewezen op de vacature werd duidelijk dat het bestuur van VND iemand nodig heeft met een brede juridische achtergrond. Ik ben sinds augustus 2016 met pensioen na bijna veertig jaar actief als bedrijfsjurist en met die achtergrond in staat om de organisatie van VND te ondersteunen.

Waar krijg jij het Spaans benauwd van? Spaans benauwd = “het erg benauwd hebben, veel pijn lijden”. Ik ben bevoorrecht met het hebben van gezonde longen.
Waar kom jij op adem? Ik fiets al jaren iedere zondagochtend op de racefiets in een wielertoerclub. Eén van de voor mij betere mogelijkheden om goed te ontspannen.
Welk boek heb jij in een adem uitgelezen? Het Verraad van Benschop (auteur: Bram de Graaf).  

Naast secretaris bij de VND geef ik nog af en toe juridisch advies en heb ik de volgende nevenfuncties: lid van het Bestuur Stichting Recreatiecentrum Everstein, Hagestein voorzitter Raad van Toezicht Stichting Basis Buren lid Raad van Toezicht Stichting Openbare Bibliotheek Rivierenland lid van het bestuur – secretaris Golfvereniging De Batouwe.

 

Margret Smits, bestuurslid sinds 23.06.2018

Functie: Penningmeester – Aandachtsgebied: Financiën
Waarom wilde je in het bestuur van de VND? Hoewel veel mensen de financiën niet het leukste onderwerp vinden om over te praten, is het wel een heel belangrijk onderwerp. Met voldoende geld, kun je een heleboel goede dingen doen binnen de VND.

Waar krijg jij het Spaans benauwd van? Als ik te laat kom. 

Naast bestuurslid bij de VND ben ik werkzaam in de functie als Director Institutional Clienst. Daarnaast heb ik nu als nevenfunctie: Bestuurslid pensioenfonds Robeco en lid van RvT ben de Raad van Toezicht van de Stichting Koninklijke Rotterdamse Diergaarde

 

 

 

 

 

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma. Meld je dan nu aan