Nieuws

Algemeen | 21 Dec 2018

Een Dynamische Club

 

Promoteam, Voorlichtingsteam hoe je het ook wil noemen het is een dynamische club vrijwilligers die het gehele jaar door de Vereniging- Nederland -Davos vertegenwoordigt, het visitekaartje en uithangbord is. Ze voorzien op de congressen en voorlichtingsdagen van studenten de artsen, fysiotherapeuten, longverpleegkundigen en ook heel belangrijk verpleegkundigen in opleiding van informatie omtrent hetgeen de VND betekend, wat we doen en de hooggebergte behandelingen de daarbij komende ondersteuning. Maar ook dat we meer doen dan dat alleen, breder met het oog op de toekomst gericht, met name gezien de nieuwe ontwikkeling op medicatie gebied, de biologicals. Dat we samenwerken met het Longfonds, de long Alliantie Nederland, deze informatie is allemaal via onze mooie en moderne website te verkrijgen.

Wat ook weer een belangrijk aspect is op deze dagen is ons magazine Reactie! het zeer informatieve magazine op het gebied van (ernstig) astma, zeer gewaardeerd door vele geïnteresseerde bezoekers. Daarnaast hebben we ook het witboek kunnen presenteren waar menig arts of verpleegkundige van onder de indruk is. Het zenuwcentrum van het voorlichtingsteam is gevestigd op ons kantoor te Reeuwijk waar Monique Rüegg de touwtjes goed in handen heeft. Vanuit deze locatie wordt alles gecoördineerd, het promomateriaal ligt hier opgeslagen en ze schrijft ons in voor alle activiteiten die er elk jaar weer plaats vinden, welke meestal ruim van te voren aangekondigd worden. Alles vereist een strakke planning welke haar wel is toevertrouwd. Begin Januari komen Erik, Frank en Klaas bijeen om in overleg met Monique de congressen in te plannen, wie haalt de spullen, bouwt de stand op , breekt af en welke ondersteuning is er noodzakelijk.

December is van oudsher een erg drukke maand qua activiteiten met onder andere de Big 5, de Nursing in de Reehorst te Ede (twee dagen) welke tegelijk plaats vond met het longsymposium in Veenendaal. Erg hectische maar zeer nuttige dagen waar je als Vereniging niet mag ontbreken. Dat ook het bestuur en de medewerkers zeer betrokken zijn bij deze dagen blijkt wel uit het feit dat Marion Foppele het zo belangrijk vond beide locaties te bezoeken en Elselien zo attent was om de banners om te wisselen en zo tevens een indruk te krijgen wat er daadwerkelijk speelt bij het voorlichting geven.

Het zijn vrijwel altijd lange dagen, het opbouwen rond 7.30 uur dus ruim van te voren aanwezig op de desbetreffende locatie, het voeren van de gesprekken, het kost enorm veel energie maar levert nog meer energie op. Het belangrijkste van dit alles is dat de mensen weten waar we voor staan wie we zijn en wat we doen, gezien de reacties kunnen we wel stellen dat we erg goed bezig zijn. Ook op de voorlichtingsdag voor studenten / artsen in opleiding van de VUMC kregen Erik en Margot zeer gerichte vragen, zo belangrijk om deze doel groep al vroeg kennis te laten maken met ons in het geheel. We hebben het drukke “Promo” jaar nog maar net afgesloten of het nieuwe jaar kondigt zich alweer aan met de Dag van de Eerste lijns te Egmond aan Zee op 16-01-2019. Het voorlichtingsteam wenst u allen een heel mooi 2019 en gaat er in het nieuwe jaar weer met frisse moed tegenaan om de vereniging nog beter op de kaart te zetten.

 

 

Geschreven door Klaas Vos

 

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma. Meld je dan nu aan