Nieuws

Algemeen | 9 Dec 2019

Vergoeding lidmaatschap VND

Er is een mogelijkheid om het lidmaatschap van de Vereniging Nederland-Davos vergoed te krijgen via de zorgverzekering. Dit is alleen mogelijk via de aanvullende verzekering. Om voor vergoeding in aanmerking te komen, hebben een aantal verzekeraars de voorwaarde dat de patiëntenvereniging is aangesloten bij Ieder(in). De vereniging Nederland-Davos is aangesloten bij Ieder(in).

Volgens onze gegevens hebben onderstaande zorgverzekeringen een vergoeding lidmaatschap patiëntenvereniging VND opgenomen in hun aanvullende polis voor 2020:

De Friesland- AV Optimaal
Delta Lloyd
IZZ Zorgverzekering- Zorg voor de Zorg (1-2-3)
Menzis – ExtraVerzorgd 2 en 3
Nationale-Nederlanden – Comfort
ONVZ – Optifit en Topfit
PMA zorgverzekering – ExtraVerzorgd 2 en 3
PNOzorg – Top-optimaal-Excellent
Pro Life – S-M-L-EL
VvAA zorgverzekering – Top-optimaal-Excellent
ZEKUR extra
Zorg en Zekerheid AV Standaard-Top-Plus-Gezin

Het kan daarom verstandig zijn om contact op te nemen met jouw zorgverzekeraar omtrent de vergoeding van lidmaatschap bij een patiëntenvereniging.
Indien je zorgverzekering een vergoeding in de polis heeft opgenomen kan je in 2020 de factuur die je van de VND ontvangt en je betalingsbewijs (kopie afschrift) bij je zorgverzekering indienen.

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma. Meld je dan nu aan