Nieuws

Algemeen | 4 Feb 2022

Wat vindt u belangrijk aan een digitale inhalator?

Het Universitair Medisch Centrum Groningen is een onderzoek gestart naar de voorkeuren van patiënten en zorgverleners over digitale puffers. Puffers worden ook wel inhalatoren genoemd. Heeft u zelf astma en gebruikt u inhalatoren? Of bent u een verzorger of zorgverlener van mensen met astma? Dan zijn wij op zoek naar u voor dit onderzoek.

Mensen met astma moeten vaak dagelijks inhalatoren met medicatie gebruiken. Ondertussen zijn er heel veel verschillende soorten en maten inhalatoren beschikbaar. Sommige van deze inhalatoren kunnen zelfs monitoren hoe en wanneer de medicatie wordt ingenomen, ook wel “digitaleinhalatoren” genoemd.

Helaas, is het nog niet duidelijk welke aspecten van een dergelijke digitale inhalator echt van belang zijn voor degebruikers en voor de zorgprofessionals: Wat vindt iemand met astma echt belangrijk aan een digitale inhalator? En wat vinden zorgverleners belangrijk? Daarbij hebben we uw hulp nodig!

Het doel van dit onderzoek is om met behulp van de vragenlijst te bepalen welke kenmerken van de digitaleinhalatoren het meest van belang zijn voor de gebruikers. Bij kenmerken van inhalatoren kunt u bijvoorbeeld denken aan de vorm, de grootte, slimme ingebouwde technologieën, de herbruikbaarheid en de kosten van een dergelijke inhalator.We zijn benieuwd naar uw voorkeuren zodat we deze kunnen meenemen in toekomstige ontwerpen van nieuwe digitale inhalatoren.

Het invullen van de vragenlijst kan t/m 10 maart. Het invullen van de vragenlijst is anoniem en duurt circa 5 tot 10 minuten.

https://survey.1000minds.com/11619/voorkeuren_digitale_inhalatoren

Hartelijk dank voor uw medewerking en tijd!

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijks de gratis nieuwsbrief in je email ontvangen! Een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden voor mensen met (ernstig) astma. Meld je dan nu aan